مسکن به عنوان یکی از نیازهای اساسی مردم، این روزها شرایط خوبی ندارد. در این حوزه شاهد نابسامانی هستیم و قیمتها متعادل نیست. مواردی همچون احتکار مسکن، سوداگری در این بخش و مسائل دیگر بر بالا رفتن قیمتها اثر گذاشته است. در این شرایط، خانوارها برای دسترسی به مسکن مناسب با مشکل مواجه هستند.
به زعم بسیاری، دولت وظیفه دارد به حمایت از خانوارها در زمینه اجاره بها و ساخت مسکن بپردازد. در همین راستا، اعطای تسهیلات به عنوان یک راهکار حمایتی در نظر گرفته شده است.
با توجه به هزینههای ساخت و ساز، شورای عالی مسکن مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان را مصوب کرد که هنوز پس از گذشت پنج ماه اجرایی نشده است. نمایندگان مجلس به منظور پیگیری موضوع، نامهای به شخص رئیس جمهور نوشتند و اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن را خواستار شدند.
متأسفانه هنوز اتفاقی در زمینه اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن رخ نداده است و مردم نتوانستهاند از این تسهیلات افزایش یافته بهره ببرند. این امر به سردرگمی و نارضایتی مردم منجر شده است.
در ادامه نظرات کامران غضنفری، نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس را در خصوص لزوم اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان میخوانید.
غضنفری در خصوص لزوم اجرای مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی که با حضور رئیس بانک مرکزی در شورای عالی مسکن حدود ۵ ماه پیش به تصویب رسید، تصریح کرد: این امکان وجود ندارد که قانونی در کشور مصوب شود، اما در مرحله اجرا به مشکل بخورد و اجرایی نشود. هر قانونی مصوب میشود، بر اساس کار کارشناسی و ضرورت و نیازی که در جامعه احساس میشود، تصویب شده است. بنابراین، باید مصوبات اجرایی شوند.
وی ادامه داد: از رئیس بانک مرکزی انتظار میرود در راستای اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن اهتمام جدی داشته باشد و بستر را برای اجرای این مصوبه فراهم کند. نیاز به نظارت جدی در زمینه اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان داریم. این طور نیست که افراد بتوانند به صورت سلیقهای با قوانین و مصوبات برخورد کنند و اگر دلشان خواست آن را اجرایی کنند.
این نماینده مجلس گفت: بر اساس قانون، بانکها موظف هستند ۲۰ درصد از تسهیلاتشان را به حوزه مسکن اختصاص دهند. اما در عمل میبینیم که این اتفاق نمیافتد و حدود یک سوم یا چهارم آن محقق میشود. حتی برخی بانکها هیچ اعتباری را برای حوزه مسکن اختصاص ندادهاند. این طور برخوردها در زمینه تسهیلات تکلیفی و حمایتی درست نیست و به نارضایتی و ناامیدی مردم منجر میشود.
غضنفری گفت: در برخی موارد شاهد هستیم که یک بنگاه اقتصادی در مقیاس چند هزار میلیارد تومانی وام میگیرد، اما مردم برای دریافت تسهیلات خرد و حمایتی مانند تسهیلات ساخت مسکن معطل باقی ماندهاند. این شرایط قابل قبول نیست و باید تغییر کند.
وی در خصوص این موضوع که رئیس بانک مرکزی در جلسه تصویب مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی حضور داشته و الان با اجرای آن مخالف است، تصریح کرد: در اینجا لزوم ورود کمیسیون اقتصادی مجلس را به موضوع داریم. هر قصوری که از سمت دستگاهها با موضوع اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان وجود دارد، باید توسط کمیسیون اقتصادی مورد رسیدگی و برخورد قرار بگیرد.
این نماینده مجلس گفت: مجلس به دلیل اهمیت موضوع مستقیما به شخص رئیس جمهور برای ابلاغ تسهیلات جدید ساخت مسکن نامه زده است و حتی اگر نیاز باشد با تذکر و سوال از وزیر اقتصاد مسئله اجرای مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی را پیگیری خواهد کرد ولی اگر از این راهها نتیجه نگرفتیم، موضوع استیضاح که در اختیار مجلس است استفاده خواهیم کرد تا به نفع مردم اجرای مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی را شاهد باشیم.
غضنفری گفت: با موضوع تسهیلات ساخت مسکن که با آسایش مردم ارتباط دارد نمیتوانیم تعارف کنیم. این مسائل باید با جدیت پیگیری شود و مسئولان باید بدانند که در قبال مردم و معیشت آنها مسئولیت دارند.
وی تأکید کرد: نامهای که ۱۰۸ نفر از نمایندگان به شخص رئیس جمهور نوشتند و درخواست اجرای مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی را مطرح کردند، نشاندهنده دغدغه مجلس در زمینه مسکن است. مسکن جزو نیازهای اساسی خانوارهاست که در شرایط فعلی برای تأمین آن با مشکل مواجه شدهاند. در وضعیت فعلی حمایت از مردم در زمینه مسکن یکی از وظایف حاکمیت است. امیدواریم مسئولان مربوطه اخطارهای نمایندگان مجلس را درک کنند و نیازی به استفاده از ابزارهای نظارتی مجلس نباشد.
نظر شما